Сайт за помощ на пчеларите,
от професор Янаки Караджов

Писмо до министър Драгомир Стойнев


Дата: 19.09.2014
+ А | - a

                    ДО Г-Н  ДРАГОМИР  СТОЙНЕВ
                    МИНИСТЪР НА ПРОМИШЛЕНОСТТА    
                    И  ЕНЕРГЕТИКАТА


        П   Р   Е   Д   Л   О   Ж    Е   Н   И   Е

ОТ: Проф.д-р ЯНАКИ  КАРАДЖОВ, Гл. редактор на електронния вестник  АПИМЕДИКА-АПИКУЛТУРА, кинолог и апитерапевт, СОФИЯ ул.”Проф. Джовани Горини”№ 22, тел. 02 843 15 35; моб. 0885 456 700;
e-;mail Ya_Uaradjov.abv.bg


            УВАЖАЕМИ  Г-Н  СТОЙНЕВ,

    Занимавам се цял живот с кучета, защото баща ми беше ловец и през дома ни (и с мое участие) преминаха за 45 години 46 кучета. Преподавал съм КИНОЛОГИЯ в НБУ, Тракийския и Лесотехническия университет и съм автор на книги за кучетата.
    ПРЕДЛАГАМ: контролът за изпускане на газ от заварките на тръбо-провода ЮЖЕН ПОТОК вместо от специална апаратура, да се поеме от обучени от мен кучета.
    Както Ви е известно, контролът изисква точно над тръбопровода да се изгради и поддържа път, по който периодично да преминава специална апаратура, движена и охранявана от няколко души. Обучено от мен куче, което аз ще всема от приюта за 35 лв., ще се движи без път между две газопренасни станции, без значение какъв е теренът, дали трябва да се премине река или скално препятствие.Кучето ще се води 2-3 пъти по трасето, а след това ще се движи САМО, тъй като обедът му ще го чака на следващата станция. Ще го наблюдава с бинокъл дали се движи ваш служител, защото, замирише ли му на пропан-бутан, кучето ще започне да лае и ще стои на това място, докато дойде кучкарът. Кучета задължително ще трябва да охраняват газопреносните станции, които са разположени на къра.
    Обръщам се към Вас, защото още в първия етап на планиране на необходимите финансови средства тази икономия трябва да се предвиди, а аз не зная на кого сте възложили тази дейност. М о л я свържете ме с този ваш служител. Освен всичко друго аз съм баща на д-р Емил Караджов, който е очният лекар на Вашия син и Вие добре го познавате.
     Възползвам се от случая да подаря на Вас и сина Ви годишен абонамент на в. АПИМЕДИКА-АПИКУЛТУРА, който излиза два пъти месечно. Освен с проблемите на пчелите, за които Айнщайн е казал, че изчезнат ли, 4 години след това и за нас няма да има място на тази планета, вестникът има 40 рубрики включително и ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ. Той се превежда на 12 езика и с негова помощ виртуално ще обучаваме чрез създадения от мен КОЛЕЖ ЗА АПИТЕРАПИЯ и ЗООПОЛИЦИЯ българи вътре и извън страната, както и чужденци. В момента правя постъпки колежа да влезе в Катарския университет, в който участват 8 учебни заведения от различни страни.
    Аз съм един от тези, които вярват във Вашата инициативност и плам.СОФИЯ, 7 ФЕВРУАРИ 2014 г.              С уважение:проф.ЯКараджов