Сайт за помощ на пчеларите,
от професор Янаки Караджов

ПЧЕЛАРСКАТА ПРОГРАМА 2014-2017 В ДЕЙСТВИЕ!


Дата: 20.07.2014
+ А | - a

ПЧЕЛАРСКАТА ПРОГРАМА 2014-2017 В ДЕЙСТВИЕ!
    Екип на в.  АПИМЕДИКА-АПИКУЛТУРА

    На 8 януари започна приемането на проектите на пчеларите за финансиране, поради което пред Областната управа на ул. Алабин в София ври и кипи. Там е и зам. гл. редактор на нашия вестник инж. ДИМО ДИМОВ, Председател на Сдружението за биологично пчеларство и гл.редактор на по-добрия от пчеларските вестници ПЧЕЛА И КОШЕР.
В качеството си на един от водещите пчелари у нас, той е готов да посъветва колегите си как да попълнят този огромен куп от формуляри и откъде да се снабдят с необходимите документи, за да бъде кандидатстването успешно.
    Всъщност, има защо пчеларите да са весели! Не без помощта на г-жа Мария Габриел, Земеделската комисия на ЕС, чиято членка е и тя, взе решение пчеларите да получават бонуси наравно с останалите животновъди (нашият вестник пръв получи съобщение за това решение от самата Мария Габриел и го помести в предишния си брой!).
    Научаваме, че МЗХ отпуска по 300 лв. компенсация на загинало пчелно семейство от болестта КОЛАПС НА ПЧЕЛНИТЕ СЕМЕЙСТВА.
Чува се, че тази справедлива помощ се раздава тихомълком само на съпартиейци, а вероятно и на такива пчелари, които послушно биха гласували в предстоящите избори „за когото трябва”. Ако действително е така, отново ще дадем повод на братята роми да ни се надсмеят: „Хубава работа, ама българска!”
    За всички безредици и беззакония, които търпят българските пчелари, причината не е ли съществуването на 10 ( а някои казват, че вече били 11) браншови пчеларски дружества? Не е ли крайно време да се обединим и да заработим задружно. Не виждат ли някои, че прословутотко българско пчеларство си отива? Стига този вождизъм сред впилите се като акари в пчелна майка „лидери”, които изпиват хемолимфата на нашето пчеларство!
    45 години стигат!