Сайт за помощ на пчеларите,
от професор Янаки Караджов

Ж И В О Т Ъ Т Т А К Ъ В, КАКЪВТО Е


Дата: 20.07.2014
+ А | - a

Ж И В О Т Ъ Т   Т А К Ъ В, КАКЪВТО   Е
                 Проф.д-р Янаки Караджов – гл. редактор на     АПИМЕДИКА- АПИКУЛТУРА

    Центърът за демографска политика съобщава: населението на България се топи с 8 души на ден, което ни превръща в най-бързо изчез-ващата нация в света.
    Прогнозата на Световната банка е, че до 2050 г. ще станем около 4 милиона. България е единствената страна в света с отрицателен естествен прираст през последните 23 години.
    Другари-пчелари, да помогнем с каквото можем!
    А ние можем много!
                            ДО ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР
                                   Д-Р  ТАНЯ   АНДРЕЕВА   

    П    Р    Е    Д    Л    О    Ж    Е    Н    И    Е

ОТ: Проф.д-р ЯНАКИ  КАРАДЖОВ
ОТНОСНО: ДЕМОГРАФСКАТА  КРИЗА И КАК ДА Я ПРЕОДОЛЕЕМ
(Инициатива на в. АПИМЕДИКА-АПИКУЛТУРА

            УВАЖАЕМА  МИНИСТЪР  АНДРЕЕВА,

    Ние,  пчеларите в Р.България, сме професионално засегнати от демографската криза. Пчеларството е семеен занаят и хоби и се предава по наследство. Нашите деди с лекота ни направиха пчелари и ни дадоха в ръцете не само хляб, но и мед.
    Не стои така въпросът с нашите синове и дъщери: те са готови на всичко, но не и да са пчелари.
    Неотдавна обърнах внимание на проф.Чирков във всяка от строените от него болници да предвиди място за АПИКА-БИНЕТ. Той прие предложението ми и ми поръча за болницата му във Варна да подготвя апитерапевт. Имаме подготвен такъв специалист – д-р Евгени Петков от Павликени. Когато му казах, че отива на работа във Варна, вместо да се развесели, се опечали.
-    Имам 250 кошера и една дъщеря, която не иска да чуе за тях. Къде ще ги оставя?
    Заедно с пчеларите намалява и броят на пчелите –  вече са
 останали половината от тях и няма кой да опрашва 87 вида растения. В САЩ излизат от това положение като държавата заплаща по 125 долара на кошер заради опрашвателната им футкция, а  и създадоха ЕЛЕКТРОН-НИ ПЧЕЛИ с цел да опрашват растенията. У нас държа-вата е зарязала пчелите и пчеларите и дори новото правителство хабер няма за това, че без дотации пчелите ще загинат.
    Нашата държава е единствена в света, която не дава нито лев – дори Тато даваше по 10 лв. на кошер. Затова предлагаме като никой не насърчава размножаването на пчелите, да се захванем с размножаването на българите, та белким се пръкнат пчеларчета и пчеларченца – ние от в. АПИМЕДИКА-АПИКУЛТУРА ЩЕ ГИ ИЗУЧИМ ВИРТУАЛНО!
    Преди това са нужни следните  МЕРКИ:
-    подробен анализ на причините за безплодието на всяка двойка (семейна или не) с участието на екип травматолози (част от случаите на импотентност са резултат на фрактура на пениса), сексолози (установяват половите излишества, спермо-грами и т.н.), интернисти  ( да диагностицират има ли Е-авитаминоза), геронтолози (да проучат има ли възрастови изменения – атеросклероза на артериите на пениса, недостатъчен тестостерон и др.), психиатри ( да изключат злоупотреби с алкохол, наркомания, игромания и др.)
-      строга диета в продължение на 6 м., в която акцент са пчелните продукти: мед с пчелно млечице 10:3 по 2 супени лъжици на гладно     през почивките и по 3 с.л. непосредствено преди половият акт. Пчелен прашец – 3 пъти дневно на гладно по 3 супени лъжици – по около 50 г (съдържа коктейл от 27 витамини), разтворен в кисело мляко.Прашецът стимулира спермогенезата и повишава потентността. Курс на лечение – 4-6 седмици.
    Пациентите консумират пълнозърнест хляб с мед и масло, прорастнали житни семена, закусват мюсли с банани и стафиди, подсладени с мед. По-активен е монофлорният пчелен мед и прашец от магарлешки бодил, а срещу болките от протритите от чест коитус лигавици на мъжките и женските полови органи – тинктура прополис 30% преди половия акт. Ние препоръчваме:към меда от магарешки бодил да се прибавят банани (дават енергия), лимони (осигуряват витамин С), сок от моркови с мед 1:1, препарат „Апилак” 3 пъти дневно под езика. Добри резултати дава следната смес: 500 г акациев мед, 500 г  сок от алое и една бутилка от 0.7 л. мавруд или каберне се поставят в тъмно шише на стайна температура за 1 седмица. Взема се по 1 с.л.преди ядене, а преди половия акт дозата се удвоява.
     Курс на лечение – един месец, след почивка от 1 седмица третирането се повтаря.    
    Всички медикаментозни и природни лекарствени средства, приемани при импотентност добре се съчетават с пчелен мед от сортовете магарешки бодил, акациев и горски мед (при безсъние), лавандула (при неврози и неврастения). При това лечението става по-ефективно и по-приятно.
    През периода на диета вместо газирани безалкохолни напитки се пие козе мляко с бадеми, подсладено с мед.
    Препоръчват се салати с пресен чесън, пащарнак, чай от жен-шен, зеленика, глог, черен бъз, подсладени с по 5 ч.л. мед.
    При прекомерно възбуждане на половите функции се препоръчва настойка от стрити корени на пащарнак, подсладена с мед, най-добре от посочените сортове.
    През зимните месеци ви препоръчваме нашият имуномо-дулатор ПРОЕЛБИ (зелев сок с 3,5% прополис на прах и настърган хрян), който ще ви предпази от грип и възпаления на горните дихагелни пътища, а също и от ХОББ,  хроничен бронхит и дори от рак!    
    Пийте зелев сок, а не алкохол, гледайте еротика и схе-мите от Камасутра, разхождайте се на чист въздух, веселете се и си спомняйте за нас с добро, защото този период ще остане в спомените ви като сексуален връх, превзет геройски. Особено ако се увенчае с появата на желания отрок.

СОФИЯ,19.12.2013 г.
                             С готовност за всякакви действия: Янаки Караджов