Сайт за помощ на пчеларите,
от професор Янаки Караджов

ДО НЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО К А С И А Н - ИГУМЕН НА ПРАВОСЛАВЕН МАНАСТИР „Б Л А Г О В Е Щ Е Н И Е”


Дата: 20.07.2014
+ А | - a

ДО НЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО
                               К  А  С  И  А  Н    -      ИГУМЕН  НА
                              ПРАВОСЛАВЕН    МАНАСТИР                                           „Б  Л  А  Г  О  В  Е  Щ  Е  Н  И  Е”

        
        П   Р   Е   Д   Л   О   Ж   Е   Н   И   Е

ОТ: Проф.д-р ЯНАКИ  КАРАДЖОВ – пчелар и апитерапевт, гл. редактор           на електронен вестник „АПИМЕДИКА-АПИКУЛТУРА”, СОФИЯ1505, ул. „Проф. Джовани Горини”№ 22, тел 02 843 15 35; моб.0885 456 700; e-mail  Ya_Karadjov@abv.bg            ВАШЕ  ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО,

    Модерното пчеларство отдавна е усвоило производството на монофлорни медове, което във Вашето образцово стопанство няма да е трудно, а те са строго необходими при апитерапията. Същото се отнася и до основните пчелни продукти ПЧЕЛЕН ПРАШЕЦ и ПРОПОЛИС. Гамата на лечебните пчелни продукти се допълва от АПИС ТОТАЛЕ, ТЪРТЕЕВО ПИЛО, както и от комбинираните ПЧЕЛЕН МЕД от определени видове и СУХИ ФРУКТИ и ЯДКИ. Номенклатурата на произвежданите  и предлагани от вас продукти би могла да се разшири значително със сладкарски артикули с определено лечебно и профилактично действие, както и с хлебни изделия с прополис, пчелен прашец, апис тотале и т.н.
    Аз съм преди всичко микробиолог и в тази област съм направил няколко световни открития. Моят сътрудник Димитър Боршуков, с когото Вие сте се срещали, е оставил една опаковка от ефективни микроорганизми, с които ние експериментираме и внедряваме в страната с бързи темпове. Заедно с Димитър ние бяхме в чудесния ви манастир  на 22
март с намерението да предложим сътрудничество. То се състои в иновации в животновъдството, във ветеринарното обслужване на съществуващите преживни животни и в интродукцията на нови видове с изключителна ефективност и продуктивност, в оздравяването на овощната и зеленчуковата ви градина, в интродукцията на артишок, лимец и др. растителни видове с доказана полза, в хигиенизирането на цялото ви стопанство, и в съвместното изграждане на Неделно училище.
    Моят екип създаде електронен вестник АПИМЕДИКА-АПИКУЛТУРА, който се появи в ефир миналата година и излиза два пъти месечно. Главна цел на вестника е обучаването по виртуален път на българи и чужденци (вестникът се превежда на основните езици и имаме представители в Китай и др. страни) в нашите десет Колежа, обединени в общ Център АГРОБИЗНЕС АКАДЕМИКА. Обучението на млади еко- и агроспециалисти, което ние вече реализираме, ще добие нова мощ, съединено с вярата в Бога, която е ваш приоритет.
Предлагам да създадем НЕДЕЛЕН КОЛЕЖ със смесен тип обучение: традиционно в прекрасния ви манастир и виртуално чрез нашия вестник. При достатъчно желание и старание от двете страни този проект автоматично надхвърля рамките на Европа и заема мястото на СВЕТОВЕН ЦЕНТЪР!
    По всички повдигнати въпроси сме готови да се срещнем в удобно за Вас време и място в най-скоро време.
    Използвам случая в знак на уважение да подаря на манастира нашия вестник АПИМЕДИКА-АПИКУЛТУРА (АПИС е родовото име на пчелите). Ако нашите идеи Ви допаднат, за нас ще бъде чест да станете член на Редколегията на вестника ни!
    Прилагам структурата на нашия Център, който е в процес на лицензиране. Вестникът изпратихме още преди Коледа на висшите органи на Парламента, Президенството и Министерския съвет, за което срещаме само подкрепа. Уводната статия на вестника ще Ви ориентира относно нашите бъдещи намерения.

    СОФИЯ, 23 март 2014 г.                         С уважение: проф.ЯКараджов