Сайт за помощ на пчеларите,
от професор Янаки Караджов

Проект за лечение и профилактика на хронични артрити


Дата: 27.03.2014
+ А | - a

                    Проект


За лечение и профилактика на хронични артрити

 Проф.д-р Янаки  Караджов – Микробиолог, апитерапевт.      


    Ставни възпалителни нелечими или труднолечими инфекциозни заболявания, в основата на които стоят огнища на зараза.Основен модел представлява Ревматоидният  артрит(ра), който е хронично възпалително системно заболяване, което води до синовит, артрит, бурсит и тендовагинит. Прогресиращият тласъчен ход на РА  може да доведе до деструкция на ставите и инвалидизиране. РА засяга 1 % от населението, при съотношение на жените към мъжете на 3:1, най-често през 4-тото десетилетие. Наблюдава се фамил- ност. Етиологията е неизвестна.Патогенезата показва автоимунно възпаление на ставната капсула с участието на автореактивни Т-хелпери, В-лимфоцити, плазмоцити и производство на цитокини, имуноглобулини и автоантитела (ревматоидни фак –тори).

Особени форми:

Синдром на Каплан;

Вторичен синдром на сьогрен

Синдром на фелти и др.

Базисните средства за лечение са ефективни в 50-70% от случаите, без да е известен механизмът им на действие.

Според нас  етиологични агенти са l-форми на гноеродните бактерии, фрагменти на извитите фор-ми микроорганизми (борелии, лептоспири и др.), хламидии или вируси, устойчиви към антибиотици.Лекуваме ги с успех с билки-имуномодулатори или с пчелни продукти с антимикробен и имуномо

-Дулаторен ефект (прополис, екстракт от пчели, пчелен мед и др.)

Готови  сме  да  участваме  в  диспут   по този проблем.С удоволствие ще приемем мнението на лекари, вярващи в алтернативната медицина.