Сайт за помощ на пчеларите,
от професор Янаки Караджов

Апел за солидарна,активна и актуална преса и медии


Дата: 27.02.2014
+ А | - a

 До Министерски съвет на Република България 

До г-н Тошо Тошев,изпълнителен директор на вестник "Преса"                      

До г-н Вълкан Горанов,секретар                                                                       

До г-жа Таня Джоева -  вестник "Преса"                                     

До г-жа Славка Бозукова,изпълнителен директорнна вестник "Стандарт"

 До г-жа Мила Кисьова вестник"Стандарт"    

 До ТВ7 - Градът:Минералните води в София 

 До "Търговски вестник"
     Апел

За солидарна, активна и актуална преса и медии

От позицията на електронна медия вестник "Апимедика Апикултура" с обсег  целия свят апелира към всички медии(хартиени,вълнови,електронни и др.) за журналистическа солидарност,активност и актуалност,като разкрива рубриката „Гостува ни".Спазвайки членът на Закона за авторското право,според който статии и снимки могат да се препечатват само с разрешение на съответната редакция,апелираме за по-толерантно отношение с оглед бързината на разпространение на новините.Като пример поместихме в бр.2 от 13.01.2014 г. подборка от материали,отпечатани във в."Стандарт"и се готвим да направим същото в бр.3 от 27.01.2014 г. с цитати от в."Преса".Игнорираме необходимостта от разрешение на съответната редакция,защото докато то дойде при нас,актуалността и свежестта на отпечатаното във вашите вестници ще се загуби и вече няма да е интересна нито за нас,нито за нашите читатели от цял свят.

Предлагаме да се обяви конкурс между журналистите от всички медии за най-цитираната информация през 2014 г.,подобно на "Импакт факторът" от научните издания по цял свят.Целта е да дадем шанс на честните и независими журналисти да се оттърсят от партийната зависимост особено на вестниците,които са средство за печелене на избори и други машинации,а не независими информационни източници.

Даряваме вече цитираните от нас вестници"Стандарт" и "Преса"като израз на добра воля с безплатен целогодишен абонамент на електронен вестник "Апимедика Апикултура" с тираж 24 бр.годишно.Тези медии,които още не са имали възможността да се запознаят с нашия вестник,могат да го направят, като напишат в компютрите си „Пчеларски форум ЕУ” и след появата на нашия сайт кликнат на "Новини".След като започнем да изпращаме вестника ни на вашия е-mail,ще започне неговата поява в електронната ви поща.

ТВ7 в предаването си "Градът"излъчи чудесен актуален материал,посветен на минералните води в София и ще продължи да следи този проблем в серия от предавания.Поздравляваме ТВ7 за това попадение в десетката,като предлагаме темата да се разшири въобще върху питейните води с участието и на други медии.Предаването "Градът"също е наградено с годишен абонамент на     електронен вестник "Апимедика Апикултура".Честито!

Дочуваме,че МОСВ ще се рои.Дано след над 20 години е прозряло най-после наивността в названието си само като Министерство на околната среда и водите?!?.Може би ще има още министерства на околната среда:На почвите,на въздуха,на храните,на фуражите,на силажите?Ние предлагаме на МС то да се нарича Министерство на Биосферата и да престанем да афишираме екологичното си невежество пред света!Всъщност можем ли да очакваме друго, след като начело на това министерство от 1989 г.насам виждахме журналист и аквалангист,радиобиолог,текстилна инженерка,колоездачка,а сега и...библиотекарка?!?Няма само еколог ! 

Молим.в."Стандарт" и "Преса" да приемат и простят нашето нетърпение в решаването на вътрешните журналистически проблеми,но ние сме електронен вестник.Както бяхме просветени от г-н Георги Чернев,гл. редактор на електронния "Търговски вестник",длъжни сме да се държим подобаващо!

Приложение:

1.Състояние на питейните води у нас

2.Загадките на водата


София,25.01.2014 г.  С уважение:проф.д-р Янаки Караджов,

                                   Гл.редактор на електронен вестник "Апимедика Апикултура"

                                    София 1505,ул.„Проф.Джовани Горини” 22 

                                    Тел.02/843 15 35;моб. 0885 456 700

                                    Е-mail:Ya_Karadjov@abv.bg