Сайт за помощ на пчеларите,
от професор Янаки Караджов

Иконата „Зазиданата Богородица” дарява здраве и живот


Дата: 24.02.2014
+ А | - a

                   Гостува ни в. „Стандарт“


Иконата „Зазиданата Богородица” дарява здраве и живот.


Тази икона е рядък образ на Богородица и Младенеца,престояла зазидана в стената на Лопушанския манастир 300 години.Лопушанският манастир е съществувал през 1541 г.Иван Вазов и Антон Страшимиров са писали шедьоврите си тук.Той се намира на 105 км от София в дебрите на Стара Планина.

По пътя за Лопушанския манастир има 4 спирки,които не са за изпускане:Копренската екопътека (красиви местности и приказни водопади),комплекс Аугуста – море в сърцето на Северозапада,гостилница „Балова шума” и Чипровци.

На добър път!

                                                             oOo

Аптеката на Господ

Мъждрян (бял ясен) увеличава дълголетието и благополучието,забавя стареенето и дава енергия,сила,младост и красота. От белите му цветове,потопени в ленено масло се приготвя крем, който подмладява лицето,заглажда бръчките,отпуща схванатите крайници и може да излекува според някои дори пареза. Ванга е имала афинитет към този природен дар и е давала чай от цветовете и кората на бял ясен при деца с парализа. Две-три супени лъжици счукани кори се запарват с две чаши вряла вода,разбъркват се и след като изстинат се прецеждат.Отделно листата се запарват:3 части запарка на цветове и 1 част отвара от кора се смесват и се изпиват.Облегчават състоянието на деца,страдащи от церебрална парализа.

                                                              oOo

Българките са върхът,но мъжете са недодялани

Това е мнение на френският фотограф Марк Дюкос, заселил се у нас и опознал за три години 100 жени.Той пътува често,защото България има много лица – изминеш 50 км с кола и се пренасяш със 100 г.Любимият му български град е Пловдив, там животът изглежда по-лек,а хората по-малко стресирани.Иначе предпочита Боровец пред Банско и Несебър.

В България ракията сприятелява хората!