Сайт за помощ на пчеларите,
от професор Янаки Караджов

Предложение


Дата: 24.02.2014
+ А | - a

До г-н  Драгомир Стойнев

Министър на промишлеността и енергетикатаПредложение


От: Проф.д-р Янаки Караджов, Гл. редактор на електронния вестник  „Апимедика-Апикултура”, кинолог и апитерапевт, СОФИЯ ул.”Проф. Джовани Горини”№ 22, тел. 02 843 15 35; моб. 0885 456700;

e-;mail Ya_Uaradjov.abv.bgУважаеми г-н Стойнев,


Занимавам се цял живот с кучета, защото баща ми беше ловец и през дома ни (и с мое участие) преминаха за 45 години 46 кучета. Преподавал съм „кинология“ в НБУ, Тракийския и Лесотехническия университет и съм автор на книги за кучетата.

Предлагам: контролът за изпускане на газ от заварките на тръбопровода „Южен поток“ вместо от специална апаратура, да се поеме от обучени от мен кучета.

Както Ви е известно, контролът изисква точно над тръбопровода да се изгради и поддържа път, по който периодично да преминава специална апаратура, движена и охранявана от няколко души. Обучено от мен куче, което аз ще всема от приюта за 35 лв., ще се движи без път между две газопренасни станции, без значение какъв е теренът, дали трябва да се премине река или скално препятствие.Кучето ще се води 2-3 пъти по трасето, а след това ще се движи само, тъй като обедът му ще го чака на следващата станция. Ще го наблюдава с бинокъл дали се движи ваш служител, защото, замирише ли му на пропан-бутан, кучето ще започне да лае и ще стои на това място, докато дойде кучкарът. Кучета задължително ще трябва да охраняват газопреносните станции, които са разположени на къра.

Обръщам се към Вас, защото още в първия етап на планиране на необходимите финансови средства тази икономия трябва да се предвиди, а аз не зная на кого сте възложили тази дейност. Моля свържете ме с този ваш служител. Освен всичко друго аз съм баща на д-р Емил Караджов, който е очният лекар на Вашия син и Вие добре го познавате.

Възползвам се от случая да подаря на Вас и сина Ви годишен абонамент на в. „Апимедика-Апикултура”, който излиза два пъти месечно. Освен с проблемите на пчелите, за които Айнщайн е казал, че изчезнат ли, 4 години след това и за нас няма да има място на тази планета, вестникът има 40 рубрики включително и домашни любимци. Той се превежда на 12 езика и с негова помощ виртуално ще обучаваме чрез създадения от мен „Колеж за апитерапия и зоополиция“ българи вътре и извън страната, както и чужденци. В момента правя постъпки колежа да влезе в Катарския университет, в който участват 8 учебни заведения от различни страни.

Аз съм един от тези, които вярват във Вашата инициативност и плам.
София, 7 Февруари 2014 г.              С уважение:проф.Я.Караджов