Сайт за помощ на пчеларите,
от професор Янаки Караджов

Приветствие


Дата: 24.02.2014
+ А | - a

До г-н  Васил Палазов председател на

Областен пчеларски съюз – Плевен

 


Приветствие


От: Проф.д-р Янаки Караджов– Гл. редактор на електронен вестник  „Апимедика-Апикултура”,апитерапевт,София1505,ул.”Проф. Джовани Горини”№ 22, тел. 02 843 15 35; моб. 0885 456 700;

e-mail  Ya_Karadjov@abv.bgУважаеми г-н Палазов,


От името на Редколегията на електронен вестник„Апимедика-Апикултура”Ви приветствам по повод ХІІ Международно изложение „Пчеларство – Плевен 2014” и Ви пожелавам крепко здраве и нови успехи на Областния пчеларски съюз, успешно ръководен от Вас.

Използвам случая да Ви подаря годишен абонамент на електронен вестник  „Апимедика-Апикултура”който излиза два пъти месечно (на 10 февруари т.г. ще излезе бр. 4) и се превежда на 12 езика. Страниците на вестника са отворени за Вас и за плевенските пчелари,които са едни от най-добрите в страната.

Изпращам Ви моята научна публикация в сп. „Пчеловодство“

относно основната причина за смъртността на пчелите. В нея аз доказвам, че болестта „Колапс на пчелното семейство“, извесна още като“Синдром на празния кошер“ се предизвиква от нозема-мутант и познатият ни причинител на вароатозата и се лекува успешно с билковия препарат „Екофил Р“. За това съм писал неведнъж в „Пчела и кошер“, във в. „Лечител“ и съм уведомявал тези пчелари,пред които съм изнасял лекции през последните две години. Изпратих публикацията си на всички известни пчелари в света,включително и на председателя на Апимондия,който е ваш гост. Знаят го и в Брюксел,знае го и Мария Габриел.Тези пчелари,които проведоха с „Екофил Р“пролетно и есенно третиране,получиха по 45 кг. мед от кошер. Такива са и някои пчелари от с. „Бръшляница“и с. „Мечка“, Плевенско,които са били обрани:от една къща са задигнали 150 буркана,а от друга – 3 тенекии мед. Аз мога да създавам лекарствени средства – с екстракт от подмора лекувам много болести по пилото и по възрастните пчели,а срещу „Колапс на пчелните семейства“съм създал нов билков препарат. Ако при пролетното третиране той даде желания от мен резултат,ще го обявя на цял свят и ще го кръстя на името на Мария Габриел.Тази година разкрих“Колеж по пчеларство,апитерапия,апипрофилактика,апидиета и зоополиция“,в който вече се обучават студенти не само от България, а скоро и бежанци. Изпратих  писмо на министъра на земеделието,че съм готов да обуча като пчелари тютюнопроизводителите,които сега стачкуват,но той още не ми е отговорил (вероятно е много зает от постоянни пътувания из страната). Когато следващия път посети Катар,за да продава агнета,нека не се учудва, ако се видим там,защото предложих на техния шейх моят колеж да влезе в Катарския университет,в който участват учебни заведения от 8 страни. Моля, кажете му го!

Ако новият препарат удовлетвори моите изисквания,готов съм да предоставя пробна серия на ваши пчелари за пролетното третиране срещу Колапса на пчелните семейства,вароатозата,нозематозата,американския гнилец,чревните болести по възрастните пчели,а може би и срещу други болести.Вече е известно,че препаратът стимулира яйцеснасянето и  ускорява развитието на пчелните семейства,а с това и продукцията на мед и пчелни продукти.

Съжалявам, че лекарите не ми разрешават да скитам по студа (аз съм на 80 години),та с присъствието си да озаптя тези зли гении на нашето пчеларство,каквито са комунистите Стефан Стефанов,проф. Мермерски и др.,но тях скоро няма да ги има. 

Пожелавам на плевенските пчелари със същото дръзновение и плам да упражняват нашето хоби-професия,за които свидетелствуват 12-те издания на вашето Международно изложение.Вие явно сте добри организатори,затова помогнете на пчеларите от с. „Бръшляница“ и с.“Мечка“ да дадат отпор на крадците,защото явно полицията е заета с друго.София,

6 февруари 2014 г.             С пчеларски поздрав:проф.Я.Караджов