Сайт за помощ на пчеларите,
от професор Янаки Караджов

Новини


Дата: 13.01.2014
+ А | - a

                                                     Новини

    Ски на Витоша беше открит с нощно каране на писта„Витошко лале”. Церемонията започна в 18,30 ч. на финала на пистата,след което софийските скиори и сноубордисти се пързаляха на изкуствено осветление.

                                              

                                                       оОо              
       Последното дерби между Левски и ЦСКА привлече рекордно малко зрители и завърши с дуспи.Късмет извади Левски,който победи с 7:6 гола.                                      
                                                       оОо


   На 22 декември Софийската филхармония изнесе традиционният си Коледен концерт под диригентската палка на Любка Биаджони,баронеса Гутенберг. Българската диригентка е родена в Рим и е съпруга на барон Енох цу Гутенберг. Неговият прародител Йоханес Гутенберг е изобретателят на печатарската машина.
    В свободното си време Любка се развлича с лов,тенис и туризъм.                                                                                   оОо
  На 23 декември в столичната зала „Арена” словенскиат диджей Умек забавлява публиката.На сцената се изявят още трипхоп бандата „Кошийн” и любимецът на родните меломани Марк Найт.
                                                       оОо
    Двама рейнджъри от ромски произход се напили на 8 декември и се изпикали върху паметника на Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово.Случайно преминаващ младеж им направил забележка,но те му се нахвърлили и го пребили,след което той бил приет в болница.
                                                        оОо

    След продължителна подготовка българските медии съставиха и официално подписаха Професионално-етичен кодекс.Който ще облагороди отношенията между журналистите и ще ги застави да се държат в ефир джентълменски.Ще поживеем и ще видим, както казват братушките.  
                                                        оОо
     
    Вестниците "Телеграф" и "Монитор" издадоха коледна притурка за деца "Християнче",която неизвестно защо беше разпространена на 20 декември с в."Преса".Поместени са обръщение от Българския екзарх Неофит, две молитви, както и много притчи за светци.Това начинание е похвално и звучи като зов за помирение в контекста на морално-етичния кодекс между медиите.Дано ...”се прегърнат и летят и пеят до де осъмнат и търсят духа на ..”  Христо Ботев, рожденият ден на който е след дни. Дано и той им е простил и вече не ги заклеймява с „А вий, вий сте идиоти!”