Сайт за помощ на пчеларите,
от професор Янаки Караджов

Издънките на врачките


Дата: 13.01.2014
+ А | - a

                                            Гостувани в пресата
        
  2013г.    Издънките на врачките

    Една българка,живееща в Милано,нарече себе си ясновидката на Берлускони и му предсказа бляскаво политическо бъдеще.
    Да,но не!
    Берлускони,вечният оптимист,винаги готов да конструира нов кабинет,няма да може да се спаси от затвора въпреки преклонната си възраст.
    В края на всяка година изпълзяват врачките и гадателите,а ние примираме от вълнение дали ще ни предскажат лек живот,богатство,а за позакаснелите – и брак!
    Днес,в навечерието на толкова много неизвестни,играта "Оракле,кажи ми” в нейния политически вариант отново вълнува всички.
          Безспорно,най-непредсказуем от всички политици,беше и си остава Бойко Борисов.Стабилен и непоклатим в края на 2012 г.,той беше сочен от всички врачки и баячки като политик със светло бъдеще.
    Теодора Стефанова,известната българска ясновидка на Берлускони,предрече че...” след изборите ГЕРБ ще има двама силни партньора,а Бойко Борисов ще бъде министър-председател и през следващите четири години.През третата година от новия мандат тя съзираше известни сътресения,но тогава той ще се ориентира към президентското кресло.”
    След обявяването на предсрочния вот на 12 май тя разбърка картите отново: Изборите няма да излъчат победител и съвсем скоро леви и десни ще си подадат ръка и всичко в следващите месеци ще бъде поставено на нова база.В предсказанието си през юни обеща,че през следващия век няма да има сметки за ток,газ и парно,защото вече ще ни грее енергия от Космоса.
    В началото на тази година варненският гадател Божидар Караджов (случаен съименник на главния ни редактор)в студиото на Нова телевизия обяви,че ГЕРБ ще спечели предсрочните избори и предсказа убийството на още една знакова фигура от организираната престъпност.
    Още един път да,ама не!
    В края на 2012 г. спечелилата предаването „Ясновидци” по Би Ти Ви Ивелина Христова заяви в интервю:Борисов е водач и ще има лесен успех с минимално съпротивление.Според нея СДС и ДСБ също влизат в Парламента и успехи ще съпровождат г-жа Кунева.
    Оксана Хорват представи хороскопа на бившия премиер ето как:„Бойко Борисов веднъж вземе ли властта,няма да я изпусне.До юни 2013 г.е най-силният му период.Според мен ще има още доста години,в които по един или друг начин той ще е на власт”.
    Николета Йорданова, участничка в „Африка-Звездите сигурно са полудели” през март т.г. в „Горещо” на Би Ти Ви предвиди атентат срещу Бойко Борисов.Той е на принципа:”Моето си е мое,чуждото също е мое” и затова няма да стане от стола”.

    Тя побърка софиянци,като предсказа пет апаратури с американска технология,които излъчват вълни и правят всички в София сомнолентни и неактивни по времето на демонстрации и стачки.!?
    Кристина Сунгарска би всички,като видя Борисов задомен,а Симеон Дянков по-щедър,с което ще подобри жизнения стандарт на всички.Вероятно жената има на главата си пенсионери.
    Още по невероятни бяха гаданията в областта на спорта.Теодора Стефанова видя България на баражите за световното първенство в Бразилия,а "Лудогорец" ще потъне в забвение.
    Природните катаклизми също бяха дразнител за ясновидките Теодора Стефанова видя отново ядрен инцидент,подобен на този във "Фокушима",както и цунами в Черно море и изригване на вулкана Етна.
    Я не верувам! – рекъл шопът и бил прав.
    Но нека да дадем думата и на един от най-умните хора в света Исмаил Серагелдин и да чуем какво той предсказва:
    „Светът се променя – обществото хвърля много пари и време да рециклира, да намалява вредните газове и да чисти токсичните отпадъци - това засегна и Китай.Нека оставим на бъдещите поколения чиста природа,човешки капитал,а не яхти,замъци и пари.
    Този чудак заменя мястото си в Лондон като вицепрезидент на Световната  банка с това на директор на Александрлийската библиотека  в Египет. Обяснението му е следното:Познанието е инструментът на 21в. Унищожена чрез опожаряване преди 2000г., тя е била най-голямото приключение на човешкия ум. В нея за пръв път са превеждани трудове от един на друг език (част от нашите стажантки учат във в."Апимедика-Апикултура" изкуството на превода!).Изгорял е и трудът,в който Аристарх 1 800 г. преди Коперник доказва,че Земята се върти около Слънцето.
    Ние учим Евклидовата геометрия,а самият Евклид е бил писар в Библиотеката на гр. Александрия.
    Осъвременено благодарение на новия директор,библиотечното дело е компютаризирано и има ежедневно по 3 000 000 справки в техния уебсайт.
Защото истинските ценности са не парите,а свободата на размяна на мнения и научни познания,диалогът и разбирателството.
    Не случайно най-солидната инвестиция днес са знанията,а социолозите обявиха,че вече сме навлезли в ерата на интелигентния капитализъм!
    Да,времената дори за Вас в Египет се смениха,само не и у нас!Ние още се занимаваме с това кой отдаде най-ценните наши богатства:Токът от АЕЦ, добивът на мед,цинк,уран,злато за жълти стотинки,само за да прибере комисионните,този ли,който сутрин си говори с теменужките?
Дайте на хората политическите лица,отговорни за концесионните договори,кажете им кой предложи за шеф на ДАП депутатът Делян,който дори с посредничеството на Конституционния съд не смее да припари в Парламента и чий е този Конституционен съд и чии интереси защитава?
    Дайте на хората референдум!
    В противен случай ще викнем по Ботевски:"А вий, вий сте идиоти!"
    Но не сме ли ние идиотите?!?
                                                  
-    Смирение,но не примирение – учи ни Патриархът.
-    Някога тишината все още се чуваше – учат ни еколозите.
-    Ако четете тези редове,значи вече сме се спасили завинаги от данъчните - учат ни братя Галеви.
-    Пей, танцувай и живей! – ни учат кабеларките преди Нова година.
        На кого по-напред да вярваме?